Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• А на таблото стрелката показва ли ти изобщо нещо?
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Показва ми според мен коректно,но излиза грешка с датчика за гориво.
      alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

• Вероятно нивомера има проблем. Там има една графитена пъпка, която ако напънеш малко държача и, ще прави по-добър контакт. На 159 не съм правил, но на 156 и 166 съм правил тази процедура няколко пъти.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Засега,мисля да не пипам.Сипах за 50лв бенз и угасна надписа.
          alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

• Едно питане-не ми работи ключалката за задния капак,всички ли са с отвряне като натиснеш емблемата или само фейса?
            alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

• Само фейса.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 jtdm Lusso ~180bhp

Comment

• Днес на 159 с виеща на умряло помпа на хидравликата след смяна на казанчето все едно не е било. Чак не ми се вярваше, пък в какви ремонти може да се хвърли някой, ако няма инфо не си е работа.
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                  Днес на 159 с виеща на умряло помпа на хидравликата след смяна на казанчето все едно не е било. Чак не ми се вярваше, пък в какви ремонти може да се хвърли някой, ако няма инфо не си е работа.

Оооо, Ице, това е стар проблем. Проблема е в запушване на цедката в обратното масло от помпата в казанчето. И естествено винаги зелено масло.
                  Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                    Оооо, Ице, това е стар проблем. Проблема е в запушване на цедката в обратното масло от помпата в казанчето. И естествено винаги зелено масло.
                    Да, Боби, отдавна бях чел за това казанче, но все пак се учудих какви бели отваря и какъв ефект има смяната му. Моята и сложих зелено масло още като я взех, но то каквото е имало да става е станало преди да дойде при мен щото като и загледах рейката е произведена 2010г, а колата е 2005
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Колеги, какво зелено масло слагате? И защо? Аз утре мисля да рециклирам рейка, че много леко прокапа от дясно. До сега не ми е хъркала помпата, мисля да не пипам казанчето за сега
                      Last edited by yanislavv50; d.m.y г., 13:17.

Comment

• Тутела G/r
                        Виж на отворена капачка какво се случва, и ще разбереш дали да пипаш казанчето.
                        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

• Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
                          Тутела G/r
                          Виж на отворена капачка какво се случва, и ще разбереш дали да пипаш казанчето.
                          Какво трябва да гледам?

Comment

• Не трябва да кипи и да няма балончета те са симптом за проблем
                            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

Comment

• Също така си нагласи нивото по индикатора на капачката-има ниво при 20℃ или при 90℃!При нормално ниво на маслото се виждат двете отделения на казанчето, като при работещ двигател нивото в лявата част не трябва да е много по ниско от нивото в дясната част.Ако маслото в дясната част се пени, най вероятно нивото в лявата ще е ниско и дебитът няма да е достатъчен , за да връща достатъчно масло към помпата, а предполагам, че също така ще работи и с по голямо налягане докато не се скапе.Това са мои предположения.
                              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

• Имам същият проблем .
                                Чува се виене когато се върти волана , няма теч на рейката.
                                Нивото на хидравличното масло е по - високо от нормално и при запален двигател кипи в казанчето и прави балончета ...
                                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
                                140 HP + Chip Tuning -> ex
                                Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
                                Born to make me happy

Comment

Working...
                                X